Ekonomi

İlk Bitcoin Yatırımcısı Vergi Kaçakçılığından Tutuklandı

Kripto para biriminin erken ve sesli savunuculuğunu yaptığı için “Bitcoin Jesus” olarak bilinen Roger Ver, toplamda en az 48 milyon dolar tutarında ABD vergisi kaçırmak suçlamasıyla İspanya’da tutuklandı. ABD Adalet Bakanlığı, Los Angeles’taki bir federal mahkemede bir iddianamenin açıklanmasının ardından tutuklamayı duyurdu.

Bir zamanlar Bitcoin.com’un CEO’su olarak görev yapan 45 yaşındaki Ver, posta dolandırıcılığı ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya. İddianame, Ver’in hafta sonu tutuklanmasının ardından açıklandı. Adalet Bakanlığı, ABD Yüksek Mahkemesi’nin daha önce Ver’in profiline uyan bir müşteriyle ilgili büyük jüri celbine uymadığı için itaatsizlikte bulunan bir hukuk firmasının temyiz başvurusunu reddettiğini açıkladı.

Ver’in avukatı Bryan Skarlatos, tutuklamadan duyduğu hayal kırıklığını ve şaşkınlığı dile getirirken, Ver’in vergi yükümlülüklerine uyma niyetini vurguladı. Skarlatos, “Bay Ver, Bitcoin’ini raporlamasına yardımcı olmaları için önde gelen vergi uzmanlarına güveniyordu ve her zaman ABD vergi yükümlülüklerine tam olarak uyma niyetindeydi” dedi. “Gerekirse mahkemede masumiyetini kanıtlamak için sabırsızlanıyoruz.”

Ver 2011 yılında bitcoinlere yatırım yapmaya başladı ve dijital para biriminin önde gelen destekçilerinden biri haline geldi. Kitts ve Nevis vatandaşlığı aldıktan sonra 2014 yılında ABD vatandaşlığından feragat etti ve savcılar bunun önemli vergi sonuçları olduğunu iddia ediyor. Federal vergi yasasına göre, Ver’in bitcoinleri de dahil olmak üzere mülklerinin, ABD vatandaşlığından vazgeçmeden bir gün önce adil piyasa değerinden satılmış olarak kabul edilmesi ve “yapıcı satıştan” elde edilen kazançların o vergi yılında rapor edilmesi gerekiyordu.

Vatandaşlık değiştirdiği sırada Ver ve şirketleri MemoryDealers.com ve Agilestar.com, o zamanki işlem fiyatına göre 114 milyon doların üzerinde bir değere sahip olan yaklaşık 131.000 bitcoin’e sahipti. Ancak Adalet Bakanlığı, Ver’in bir hukuk bürosuna ve bir değerleme servisine sahip olduğu kripto para miktarıyla ilgili yanlış bilgi verdiğini, bunun da şirketleri için düşük değerli vergi beyannamelerine yol açtığını ve kişisel bitcoin varlıklarını ihmal ettiğini iddia ediyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ver daha sonra 2017 yılında şirketlerine ait yaklaşık 70.000 bitcoini yaklaşık 240 milyon dolara sattı ve iddiaya göre bu şirketlerden gelen dağıtımlar için ödenmesi gereken vergileri ödemedi. İç Gelir Servisi’nin 2014-2017 yılları arasındaki toplam vergi kaybının 48 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Adalet Bakanlığı Ver’in ABD’ye iadesini isteyeceğini belirtti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-ardesen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu